Ucal potpisao za Griffin na startnoj poziciji mid lejnera - 2020-01-17 08:39:11

Son ‘’Ucal’’ Woo-hyeon iza sebe ima još jednu neuspešnu sezonu, te su se mnogi fanovi zapitali kojoj ekipi će se ovaj talentovani igrač pridružiti ove godine. Iako je dugo vremena prošlo do zvanične objave, Griffin je potvrdio da će ovaj osamnaestogodišnji mid lejner nastupati za njih u okviru prolećnog dela LCK lige. 

Ucal je bio jedan od manje poznatih mid lejnera u Koreji, naročito onima koji ne prate ligu redovno. Ipak i pored toga važi za jednog od najbojih i najperspektivnijih mladih mid igrača u regionu. Prethodne godine, Ucal je igrao sa zvezdom top lejna Kim ‘’Kiin’’ Gi-inom za Afreeca Freecs, ali nisu uspeli da se kvalifikuju za plej-of tokom prolećnog dela lige. Njegov performans nije bio na zavidnom nivou tada, ali se u letnjem delu lige znatno poboljšao i vratio u formu. Sezonu je završio na trećem mestu kada su u pitanju kilovi, a pored toga je zabeležio i popriličnon impresivnu statistiku kada su u pitanju rane faze partije. 

Griffin je tokom pauze između sezona bio okružen mnogim kontroverznim glasinama, nakon što su internetom procurile informacije da igrači u svojim ugovorima imaju mnoštvo nekorektnih klauzula. Organizacija je uputila zvanično izvinjenje, gde je svim igračima sastava ponudila da potpišu nove ugovore ili da postanu free agenti. 

Griffin je važio za organizaciju sa jednim od apsolutno najboljih League of Legends sastava na svetu, ali su izgubili svoju glavnu zvezdu: mid lejnera Jeong ‘’Chovy’’ Ji-hoona, a odmah potom suporta Son ‘’Lehends’’ Si-wooa i top lejnera Choi ‘’Doran’’ Hyeon-joona. Preostaje nam da vidimo da li će Ucal biti dovoljan da se nadomesti ovakav gubitak već 5. Februara, kada počinju prvi mečevi LCK lige.