Relog Media
Relog Media
Podeli:

G2 savladao M80 u revanšu za plasman u plejof

G2 Esports je uspeo da se plasira u završnu fazu ESL Pro Lige nakon pobede u izuzetno uzbudljivom meču protiv M80, meču u kom smo gledali jednu od najkvalitetnijih mapa odigranih ove godine.

Američka ekipa je nadmašila sva očekivanja i još jednom demonstrirala da nije slučajnost zašto su trenutno možda i najbolja ekipa u NA regiji, ali srećom po navijače G2 ovoga puta su zaustavljeni. 

G2 se mučio od samog starta turnira gde su uz dosta napora savladali TYLOO, samo da bi potom doživeli ubedljiv poraz protiv The MongolZ u borbi za plejof. Očekivala se nakon toga rutinska pobeda protiv M80 u gubitničkom baražu, ali umesto toga M80 je uspeo da trimufuje uz ubedljiv 13-2 na mapi Ancient na startu meča, i tri produžetka na odlučujućem Vertigu.

Zbog proširenja plejof formata ESL Pro Lige timovi su imali još jednu priliku da se izbore u završnom baražu za četvrto mesto koje vodi u nastavak turnira, a G2 je za početak morao da izbaci Falcons, još jedan od timova koji su podbacili na takmičenju. To im je i pošlo za rukom, čime je zakazan revanš sa M80 u meču koji je stavio tački na akciju u B grupi.

Ovoga puta Ancient je bio potpuno drugačiji, oba tima su dala svoj maksimum uz pregršt dobrih poteza, a kao i na prethodnoj mapi koju su timovi odigrali gledali smo tri produžetka. M80 je bio konkretniji, ali se sve promenilo kada se pri rezultatu 18-19 Nikola "NiKo" Kovač raspucao, a jedan metak ga je delio da napravi takozvani Ace (svih pet fragova) u dve uzastopne runde. 

Nošeni njegovom herojskom igrom, ostatak tima se dodatno razigrao i priveo mapu kraju rezultatom 22-20. 

Nakon Nikole razigrao se i Nemanja "huNter-" Kovač kada je na red došao Inferno, podsetivši navijače zašto je dugo vremena smatran možda i najopasnijim igračem na ovoj mapi. Sa 19-11 skorom i 107.5 štete po rundi uz 1.72 rejting je predvodio G2 do 13-6 pobede na drugoj mapi, gde su timovi odigrali nerešeno u prvom poluvremenu, da bi u nastavku G2 uzeo svih sedam rundi na CT strani.

Uz G2 iz grupe B su dalje prošli Vitality kao prvoplasirani tim koji je izborio direktan prolaz u četvrtfinale, The MongolZ i BetBoom Team.

Borba u ESL Pro Ligi se nastavlja od utorka kada su na redu grupe C i D.

Tagovi
CS2
G2
ESL PRO LIGA

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh