Facebook Instagram Twitter Youtube Twitch
© 2019 Relog Media
Transfer decenije: Braća Kovač konačno u istoj ekipi
# CS:GOObjavljeno Broj komentara 2Autor: s1mba
Transfer decenije: Braća Kovač konačno u istoj ekipi

Ukoliko pratite Counter Strike poslednjih godina, niste mogli a da ne čujete za braću iz Republike Srpske koji važe za jedne od najboljih i najpoštovanijih igrača današnjice. U pitanju su naravno Nikola “NiKo” Kovač i Nemanja “huNter” Kovač koji Counter Strike igraju od malena. Kao i kod svih drugih profesionalaca, njihova ljubav prema igri je počela iz hobija što je nakon veoma kratkog vremena preraslo u ozbiljan posao. Nikola je nekoliko godina pre uplovio u profesionalne vode CS:GO-a te je u dosadašnjoj karijeri nastupao za dva velika tima, i to Mousesports i FaZe Clan. 

 

Samo nekoliko godina kasnije najbolja domaća CS:GO ekipa Valiance(kasnije CR4ZY), uspeva preko veoma neugodnog Minor turnira da se kvalifikuje na Major i time ostvari do tada nezamisliv uspeh za domaći Counter Strike. Članovi te ekipe bili su upravo huNter i nexa koji su nedugo nakon Majora u Berlinu potpisali za francusku ekipu G2 za koju igraju i dan danas.  

 

U svojoj prošlosti Nikola i Nemanja nažalost nisu imali prilike da igraju u istoj ekipi na profesionalnom nivou. Međutim, tome je danas došao kraj jer se desio verovatno najveći transfer od kada postoji CS:GO. Naime, Nikola “NiKo” Kovač je raskinuo dugogodišnju saradnju sa ekipom FaZe Clan i potpisao ugovor sa francuskom organizacijom G2. Ovo ne samo da je jedan veliki transfer već je i konačni susret braće Kovač u istoj ekipi nakon toliko godina provedenih na profesionalnoj CS:GO sceni. Nikola će u G2 doći umesto François "⁠AmaNEk⁠" Delaunay-a koji je u francuskoj ekipi igrao na pozicij suporta. Ukoliko uzmemo u obzir NiKov pređašnji stil igre, ne verujemo da će pristati na ovu poziciju te će biti veoma interesantno videti kako će se uklopiti u već uigranu postavu G2-a. 

 

 

Ako ovaj transfer sagledamo kroz širu sliku smatramo da je on bio potreban obema stranama. Sa jedne strane FaZe Clan već mesecima unazad ne uspeva da pronađe odgovarajuću formu te ni sam NiKo ne može toliko individualno napredovati. Sa druge strane, od poslednjih 20 mečeva ekipa G2 je uspela da pobedi u samo 7, što je daleko ispod standarda na koji smo od njih navikli, te će dodatna pucačka snaga uz Nexino vođenje zasigurno biti adekvatno pojačanje. 

Prelazak Nikole u G2 takođe znači da će jedna ekipa koja je u prošlosti držala do svoje nacionalnosti, sada imati najbolja 3 igrača sa Balkana u svojoj postavi. Ako bolje pogledamo ovu sliku, može se primetiti da ovo veoma počinje da liči na balkasnki “dream team” o kome već dugo godina sanjaju navijači sa našihi prostora. 

 

Svoj prvi meč za G2 Nikola će odigrati protiv brazilske ekipe FURIA u okviru BLAST Fall turnira koji će se održati u ponedeljak s početkom od 19:30h.

KOMENTARI
Vladan
28.10.2020 u 19:10
Pretty nice,a šta će biti sa Jankom?


Grubic
31.10.2020 u 19:02
Hype, hype, hype!!!


napiši komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena. Zahtevana polja su obeležena zvezdicom.
NAjnoviji postovi