Facebook Instagram Twitter Youtube Twitch
© 2019 Relog Media
IEM Rio Major: Gotova je Challenger faza, ko nas je napustio a koga ćemo gledati u nastavku?
# CS:GOObjavljeno Broj komentara 1Autor: lancemi
IEM Rio Major: Gotova je Challenger faza, ko nas je napustio a koga ćemo gledati u nastavku?

Dugo smo čekali Major u Brazilu, a Challenger faza kao da je proletela u ova četiri dana, ispunjena fenomenalnom atmosferom koju prave domaći navijači, ali i odličnim mečevima i zanimljivim rezultatima zahvaljujući kojima sada znamo kojih osam ekipa se oprašta od turnira, kao i kojih osam ekipa je izborilo prolaz u sledeću, Legends fazu IEM Rio Majora, gde će odmeriti snage sa najboljim ekipama na svetu u borbi za najprestižniji trofej u istoriji ove igre.

Ovaj Major ušao je u istoriju kao prvi gde će publika biti prisutna od samog starta u areni, a s obzirom da su se ulaznice rasprodale kroz samo par minuta u rekordnom roku, ni ne čudi nas ovaj podatak. Čim je ESL objavio ovu vest, bilo je jasno da će domaće ekipe imati vetar u leđa i njihove šanse za prolaz su se povećale u očima javnosti, što ste mogli i da primetite ukoliko ste pogledali naš Linked Podkast pre turnira. Ipak, u realnosti, iako su navijači iz Brazila pokazali neverovatnu podršku, deluje da to ipak nije bilo dovoljno jer su upravo prve dve ekipe koje su nas napustile, domaće ekipe 00Nation i Imperial.

 


Grayhound, IHC i EG, uspeli su da ostvare po jednu pobedu, ali to je bilo sve od njih i donekle očekivano već napuštaju ovaj turnir. Vredi pomenuti da je Grayhound iznad svih očekivanja uspeo da pobedi Cloud9, IHC je pobedio jedini meč upravo protiv 00Nation-a i pored paklene atmosfere koju su priredili domaći navijači. Američka ekipa je pobedila IHC u njihovom medjusobnom duelu, ali je to bila jedina pobeda koju su ostvarili.

Ekipe BNE i MOUZ, prve su obezbedile plasman u Legends fazu tako što su pobedili sva tri meča, a treba pomenuti da je Albanska ekipa to uspela da uradi bez izgubljene mape, dok je MOUZ u direktnom duelu za plasman u sledeću rundu Majora, pobedio fnatic sa 2:1 u mapama (16:8 Vertigo, 9:16 Inferno, 16:9 Ancient).

Tri ekipe su zabeležile samo jedan poraz na svom putu, ali i sa tri pobede osigurale svoje mesto u Legends fazi, a to su Outsiders, BIG i FURIA. Ruska ekipa je uspela da pobedi Vitality, jednog od favorita za osvajanje turnira. Nemačka ekipa je imala nešto lakši put na papiru gde su pobedili domaće ekipe 9z i FURIA-u. Brazilci su uspeli da pobede OG i GamerLegion, i tako budu prvi domaći tim koji je prošao u dalju fazu takmičenja, što nam garantuje fenomenalnu atmosferu u areni i daje nadu domaćoj publici da i dalje mogu da dodju do trofeja na domaćem terenu.
 

Poslednji dan doneo nam je tri duela gde su se susrele ekipe koje imaju po dve pobede i dva poraza, poraz znači opraštanje od turnira, a pobeda nastavak takmičenja i ostanak u borbi za prestižni trofej. U prvom duelu su se susreli Vitality i OG, gde se naš Nemanja „nexa” Isaković oprostio od turnira, izgubivši 2:1 u mapama(19:17 Vertigo, 6:16 Inferno, 16:8 Dust2). Drugi meč dana je bio duel izmedju Cloud9 i GamerLegion-a, a Ruska ekipa došla je do pobede i plasirala se u Legends fazu. Ono što je zanimljivo za ovaj susret, jeste da je Cloud9 počeo turnir sa dva poraza, dok je GamerLegion startovao sa dve pobede, ali ipak nisu uspeli da prodju dalje ni posle treće šanse. Za razliku od njih, fnatic je takodje startovao sa dve pobede pa onda izgubio naredne dve, ali je uspeo da se provuče u poslednjem meču protiv 9z, čime su postali poslednja ekipa koja prolazi na Legends fazu IEM Rio Majora.
 


Srbija možda neće imati takmičara u daljoj fazi Majora, ali će definitivno imati ljude koji čine da ovaj turnir bude jedan od najboljih ikada, analitičare Aleksandra „kassad” Trifunovića i Janka „YNk” Paunovića, kao i našeg najboljeg observer-a, Marka „Shev” Krajčeskog, koji nam pomaže da ne propustimo ništa bitno dok gledamo najveći turnir na svetu. 

Pored toga, za Legends fazu turnira, možete očekivati razne intervjue i zanimljivosti s naše strane, jer je u Brazilu i Relog Media koja će probati da Vam sve to što bolje približi i dočara preko ekrana, tako da obavezno pratite TV ArenaEsport kao i naše streaming platforme kako bi bili u toku sa svim dešavanjima! 
 

KOMENTARI
nijeMaden
4.11.2022 u 22:38
ENCE 3-0


napiši komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena. Zahtevana polja su obeležena zvezdicom.