Facebook Instagram Twitter Youtube Twitch
© 2019 Relog Media
IEM Rio Major: FaZe i Vitality idu kući, ko će osvojiti Major?
# CS:GOObjavljeno Broj komentara 0Autor: lancemi
IEM Rio Major: FaZe i Vitality idu kući, ko će osvojiti Major?

Legends faza donela nam je nova iznenađenja, pa se tako opraštamo od branioca titule FaZe-a, a zanimljivo je da je ovo prvi put još od 2016-te da se branioc titule ne nalazi u play-off fazi Majora. FaZe je ekipa koja je u ovom sastavu imala samo dva bootcamp-a, usled teškog rasporeda, a upravo taj drugi bootcamp desio se pre ovog turnira, ali izgleda da i to nije bilo dovoljno jer su pokazali slabu igru i sa ekspresna tri poraza, prva su ekipa koja je napustila Legends stage. In-game leader ekipe, preuzeo je svu krivicu na sebe.


Ekipa Vitality-a, osvajač poslednje ESL Pro lige koja se odigrala tik pred Major, takođe je ekipa od koje se očekivalo mnogo više od prikazanog, ali su na kraju ostali kratkih rukava, a u meču za opstanak na turniru im je presudila ekipa našeg Pavla „ maden” Boškovića, pa su tako sa samo jednom pobedom i tri poraza napustili turnir što je malo ko mogao da očekuje.

Upravo je Pavlov ENCE bio blizu prolaska, ali im je na poslednjem koraku na put stao MOUZ, koji nastavlja da oduševljava čak i posle Challenger dela turnira, i biće zanimljivo videti šta ekipa koja je sačinjena mahom od igrača iz mlađe akademije, može da uradi u nastavku jer očigledno ih mladost i neiskustvo igranja velikih turnira ne sputava da prave odlične rezultate.

Ekipa Liquid-a, koju predvodi fantastični YEKINDAR, takodje je posustala na poslednjem koraku, gde su u direktnom sukobu izgubili od ekipe Spirit, koja drugi Major za redom dolazi do ovog rezultata, bez obzira što ih je par igrača koji su bili ključni za njihovu igru napustilo od tada. ESL ima običaj da ekipe na turniru dočeka sa specijalnom porukom, pa su ih tako pre ovog turnira, podsetili na fantastičan rezultat Ruske ekipe u Doti 2, kada su osvojili International iako to niko nije očekivao. Da li i kanter ekipa može da iznenadi sve, ostaje da se vidi, ali definitivno su u igri za tako nešto, na veliku radost našeg kastera Veljka Karanovića.

FURIA, jedina preostala domaća ekipa, prošetala se sa 3-0 i osigurala pravi spektakl za sve gledaoce, navijanje i atmosfera je do sada bila neverovatna, a kako će to sve izgledati pred 18.000 gledaoca u prepunoj areni, videćemo svi zajedno na TV ArenaEsport kanalu i na njenim stream platformama već u petak. 

Ruska ekipa Cloud9, takođe je pokazala neverovatnu igru i druga je ekipa koja je sa 3-0 obezbedila plasman u sledeći deo turnira, a ukoliko bi im oprostili loš start iz Challenger faze, oni sada imaju šest pobeda za redom, i definitivno su jedan od favorita na turniru.

Ekipa Na'Vi startovala je sa pobedom i dva poraza, pa su tako imali dva elimininaciona meča, ali kao što to rade velike ekipe, uspeli su da se regrupišu i da pobede onda kada je to bilo najpotrebnije, pa će tako po mnogima jedan od najboljih svih vremena, Oleksandr „ s1mple” Kostyliev još jednom imati šansu da osvoji svoj drugi Major i tako zacementira svoje ime kao jedan od najvećih ikada.
 

Ekipe Outsiders, Heroic i fnatic, sa tri pobede i jednim porazom, obezbedile su plasman u poslednji krug. Biće zanimljivo videti KRiMZ-a, višestrukog osvajača najvećeg turnira, ponovo u borbi za trofej, kao i in-game lidere svojih ekipa, Cadian-a i Jame-a, koji za sada rade fantastičan posao dok barataju sa najboljim oružjem u igri. 

Nakon svih ovih informacija, vreme je da vidimo i kako izgleda kostur žreba:

Neki veruju da će prepuna arena i neverovatna podrška biti dovoljna da se domaća ekipa dokopa velikog trofeja, ali već na prvom koraku imaju možda i najveći izazov u tom pohodu, ekipu Na'Vi-ja. Možda je vreme i da dobijemo neke nove mlade šampione, u vidu ekipa kao što su MOUZ i Spirit, ali i Cloud9 i Outsiders. Svakako da će i iskusni cadiaN i KRiMZ imati šta da kažu, opcija je mnogo, ali će najveći trofej u istoriji kantera otići u ruke samo jedne ekipe. 


 

KOMENTARI
Još uvek nema komentara! Budite prvi i komentarišite.
napiši komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena. Zahtevana polja su obeležena zvezdicom.
NAjnoviji postovi
#CS:GO