Facebook Instagram Twitter Youtube Twitch
© 2019 Relog Media
Šta smo do sada naučili o Anubisu?
# CS:GOObjavljeno Broj komentara 0Autor: lancemi
Šta smo do sada naučili o Anubisu?

Anubis je nedavno zamenio Dust2, a od tada smo imali prilike da vidimo 94 profesionalna meča na novoj mapi. Svi znamo da su LAN mečevi pravi pokazatelj kada je counter-strike u pitanju, ali s obzirom da je odigrano samo osam mečeva tog tipa na Anubisu, tokom gledanja statistike koristićemo uzorak i online mečeva.

 

Da li mapa favorizuje CT ili T stranu?

Kao što to uvek biva kada se nova mapa tek pojavi, rezultati variraju pa tako i iskustvo tokom gledanja mečeva. Neki timovi bolje se snalaze kao terori nego kanteri i obrnuto, iz ugla gledaoca nije uvek lako proceniti ko je u prednosti. Ipak, kada se uzme uzorak odigranih mečeva do sada, runda ode u korist terorske strane u 53.6% slučajeva. 

 


Ko češće pobedi pištolj rundu?

Statistika iznad već nam je dala solidnu sliku, ali hajde da pogledamo i postotak kada su pištolj runde u pitanju, jer one često mogu da odluče prednost tokom half-a. CT strana pobedi pištoljku u 55.3% slučajeva, što je zanimljivo jer bi po statistici to značilo da terori dođu do većeg broja rundi čak i bez dobijene pištoljke. 

Konvertovanje runde u svoju korist sa čovekom viška, kolika je razlika?

Ukoliko T strana dođe do prvog fraga u rundi, oni tu rundu pobede u 76.1% situacija, dok je za kanterašku stranu taj procenat tek osetno manji, 67.9%. Naravno, koja god mapa da je u pitanju, uvek će terori imati veću šansu da sa čovekom više naprave bolji rezultat u rundi, to pravilo važi na svakoj mapi, ali je na novoj mapi razlika u procentima mnogo veća nego na ostalim mapama, pa nam i ova informacija može pomoći u stvaranju slike.

Zaključak?

Istina je da ne možemo sa ovolikim uzorkom da se ozbiljnije od ovoga pozabavimo samom mapom, najveći je problem što je ona na LAN-u odigrana samo osam puta. Svaka mapa u ovoj igri doživela je određene promene, Ancient je najskoriji primer, i sigurno će i ovaj prvi nalet mečeva na novoj mapi pomoći Valve-u da bolje izbalansiraju Anubis i učine ga boljim kako vreme bude odmicalo. Partizan Esport igrao je novu mapu i tokom ESL Challenger-a, ali i CCT turnira, pa sam tako u kratkom razgovoru sa njihovim liderom Lukom Vukovićem prokomentarisao samu mapu i dobio potvrdu i od njega da su određene promene potrebne i da ovo sigurno nije finalni proizvod kojim bi on bio zadovoljan.

Kako se vama čini nova mapa, da li više volite da je igrate ili gledate i šta bi promenili na istoj?
 

  

KOMENTARI
Još uvek nema komentara! Budite prvi i komentarišite.
napiši komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena. Zahtevana polja su obeležena zvezdicom.