Facebook Instagram Twitter Youtube Twitch
© 2019 Relog Media
Domaća DOTA2 ekipa na korak od 500k lige
# DOTA 2Objavljeno Broj komentara 0Autor: peca
Domaća DOTA2 ekipa na korak od 500k lige

Tempo Esports je mlada esports organizacija iz Beograda koja je osnovana tokom 2019. godine. Oformili su se sa ciljem da skupe najkvalitetnije DOTA2 igrače iz regiona i pokušaju da naprave udar na svetsku DOTA2 scenu. Njihov debitantski nastup na turniru u organizaciji Relog Media nije prošao najslavnije, te su na kvalifikacijama za WESG koje su se održale u oktobru prošle godine osvojili drugo mesto iza domaće ekipe Level Up, uprkos tome što su, makar na papiru, bili favoriti.

Tada su Tempo predstavljala poznata imena iz istorije domaće DOTA2 scene, predvođeni 

g0g1, ESWC 2011

veteranom Gordanom “g0g1” Prošićem, a pored njega, za Tempo igrali su i Ivan “Monti” Timotijević, Konstantin “Kole” Jančetović, Damir “Mitch” Škaričić i Nikola “Nikolica” Mihajlović. Oni su nastavili da igraju u istom sastavu nakon završenih kvalifikacija za WESG do februara 2020, a u tom periodu jedini značajniji rezultat je bio postignut u otvorenim kvalifikacijama za ESL Los Angeles Major, kada ih je u polufinalu kvalifikacionog turnira izbacila čuvena ekipa OG, jedina ekipa koja je uspela dva puta da osvoji prestižni The International.

Nakon neuspešnih poduhvata da zauzmu svoje mesto pod suncem svetske DOTA2 scene, Tempo Esports organizacija na čelu sa njihovim menadžerom Nemanjom Radivojevićem odlučuje se da zameni kompletnu petorku, ostavivši samo Splićanina Mitcha u svojim redovima.

Tempo Esports sada čini sledeća petorka:

Flag RU Alexander “krylat” Krylatov, 

Flag JO Tony “No!ob” Assaf,

Flag HR Damir “Mitch” Škaričić,

Flag HR Dino “dnz” Šavuk i 

Flag RS Nikola “LeBronDota” Popović.

 

Mitch, dnz i LeBron su poprilično poznata imena kako domaćoj, tako i internacionalnoj esports sceni, a sve oči će sigurno biti uprte u pojačanje u vidu midlejnera iz Jordana, Tonyja Assafa, No!ob-a. Tony ima 20 godina i u jednom trenutku je bio u top 5 najboljih igrača na oficijalnoj DOTA2 ranked listi. 

Drugi stranac u ekipi je Rus Aleksandar “krylat” Krylatov koji će u Tempu igrati na poziciji 1. Krylat je pre angažmana u Tempo Esportsu igrao za Belorusku organizaciju “Nemiga”.

 

U novom sastavu, Mitch i ekipa uspeli su da se putem kvalifikacionog turnira za jugoistočnu Evropu kvalifikuju na “main”, zatvorene kvalifikacije za turnir vredan 500.000$. Našu ekipu dele samo dve pobede od ostvarivanja učešća u OMEGA Ligi u organizaciji Ukrajinske kompanije WePlay!, gde će se pored kvalifikovanih timova naći i pozvani velikani poput timova OG, NaVi, Team Secret, Virtus Pro, EG i drugih.

Omega Dota 2 League on Twitter:
Izvor: Omega League Twitter

Tempo je u zatvorenim kvalifikacijama svoje mesto u grupi C završio na drugom mestu, nakon što su uspeli da savladaju ekipe 5men i MOTACI, a na kraju i ekipu B8 - koju predvodi čuveni Danil “Dendi” Ishutin, legenda ovog esports naslova. Oni će imati dosta teškog protivnika u nastavku turnira u vidu velike esports organizacije “HellRaisers” za koju igra još jedan velikan i bivši saigrač gorepomenutog Dendija, Gleb “Funn1k” Lipatnikov. 

 

Meč je zakazan za sutra (nedelja, 09.08.2020) u 16:00. Ukoliko uspeju da pobede Hellraiserse, odmah nakon završenog meča u 16, Tempo će imati šansu da osvoji prvo mesto u finalnom meču protiv jedne od ekipa iz drugog polufinala (Empire/Vikings). U slučaju da izgube meč protiv Hellraisersa, osiguran im je slot za Omega Divine ligu sa 50.000$ prizepoolom, gde će se takmičiti malo slabija imena u odnosu na “glavnu” ligu.

 

Mi im želimo svu sreću u kvalifikacijama i nadamo se da ćemo imati priliku da ih gledamo protiv najvećih svetskih velikana DOTA2 scene!

KOMENTARI
Još uvek nema komentara! Budite prvi i komentarišite.
napiši komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena. Zahtevana polja su obeležena zvezdicom.