Facebook Instagram Twitter Youtube Twitch
© 2019 Relog Media
Milica: Želim da osvojim LEC ligu i odem na Worlds
# IntervjuObjavljeno Broj komentara 2Autor: nepenthe
Milica: Želim da osvojim LEC ligu i odem na Worlds

Nekada smatran za jednog od najvećih talenata regionalne League of Legends scene, a sada poznat kao jedini srpski igrač u najvećoj evropskoj profesionalnoj LoL ligi - Aljoša ‘’Milica'' Kovandžić, mid lejner ekipe Vitality, u narednim redovima govori o svojoj karijeri, njenim usponima i padovima, kao i budućim ciljevima. Od Instinct Esports-a, pa sve do Vitality-ja, Milica je za relativno kratko vreme, ostavio pečat na regionalnoj esport sceni, ali i šire. 

 

Kako se osećaš i kako provodiš vreme nakon završetka regularnog dela sezone? Da li praviš pauzu od LoL-a?

 

Kada smo ispali iz plej-ofa, bilo je dosta teško, ali sada ide ka boljem. Razmišljam već o prolećnom delu sezone i verujem da će onda biti mnogo bolja nego prethodna. Pravim manju pauzu, ne igram koliko i u toku sezone, ali i dalje pratim turnire i ponekad igram soloq.

 

Kako si se uklopio u ostatak Vitality sastava i da li si nailazio na neke probleme u ekipi i organizaciji? 

 

Sasvim solidno sam dočekan u Vitality-ju, mislim da sam se odlično uklopio, naročito sa Grcima. Što se tiče problema, očigledno ih je bilo, pošto nismo ušli u plej-of, ali mislim da je to donekle u redu, pošto ne igramo dugo zajedno, a i menjali smo dosta igrača tokom splita. Bitno je da znamo koji su to problemi i da ih rešimo do početka naredne sezone.

 

Izvor: VItality

 

Da li si zadovoljan svojim debijem u LEC ligi? Šta je moglo biti bolje kako biste eventualno obezbedili plasman u plej-of?

 

Iskreno, nisam. Mislim da je moglo biti malo bolje, imao sam par gejmova u svojim rukama. Što se tiče plej-ofa, mislim da smo se kasno probudili, sinergiju smo dobili tek pred kraj sezone, zato mislim da nam je prolećni split bio potreban.

 

U prvoj sedmici lige savladali ste, do tada, neprikosnoveni G2 Esports. Kako si se osećao nakon te pobede? 

 

Ništa specijalno. Znali smo da su imali mnogo problema unutar tima i da tada nisu bili na pola od punog potencijala.

 

Koliko se razlikuje LEC liga u odnosu na ostale regionalne lige u kojima si igrao? Da li postoji velika razlika u kvalitetu igrača?

 

Mislim da se dosta razlikuje, pogotovo što se cela liga poboljšala u vidu timova. U turskoj i španskoj ligi postoje 2 ili 3 tima koja dominiraju, a ostali su tu čisto da bi igrali. Igrači su takođe individualno napredniji. 

 

Kako objašnjavaš poredak nakon kraja regularnog dela LEC lige? Mnogi nisu očekivali Rogue i MAD Lionse u vrhu. Da li misliš da je G2 konačno poljuljan? Ko je po tebi favorit za osvajanje titule?

 

Kao što sam rekao za G2, početak im je bio težak, zato što su imali dosta unutrašnjih problema, tako da nisu ni vežbali. Verujem da će se vratiti u punu formu i da će biti sve bolji do kraja Worlds-a. Što se tiče Roguea-a i MAD Lions-a, nisam toliko iznenađen, zato što smo skrimovali dosta protiv Rogue-a. MAD Lionsi su kao novajlije u ligi, završili na trećem mestu tokom prolećnog splita, tako da su sada mogli biti samo bolji.

 

Izvor: LVPes

 

Protiv koje ekipe/igrača ti je bilo najteže da igraš tokom sezone i zašto?

 

Od igrača, mislim da je Larssen bio najteži protivnik, zato što odlično igra lejning fazu. Ukoliko napraviš i najmanju grešku, bićeš iza njega u minionima, kilovima, brzini rotacija po mapi i slično. Ostali su dobri, samo mislim da je on najviše profititao od mojih grešaka. Što se tiče ekipe, iskreno, baš je teško izdvojiti jednu. 

 

Kako rangiraš sebe u odnosu na ostale mid lejnere u LEC-u?

 

Mislim da se nalazim među četiri najbolja mid lejnera, ali i da imam dosta prostora za poboljšanje. Ipak, ovo je moja prva sezona u LEC ligi, tako da se nadam većem uspehu u budućnosti. 

 

Kako ti se čini trenutna meta? Šta bi voleo da je drugačije?

 

Na metu ne obraćam toliko pažnju. Ukoliko mi se nešto ne sviđa, samo ću da mislim o tome, tako da više pokušavam da se naviknem i adaptiram, nego da guram neku svoju priču. 

 

Od Instinct Esports-a, preko KlikTech-a, Giants-a, Bursaspor Esports-a i Vitality-ja, gde si se osećao najlepše? Gde si najviše uživao da igraš i zašto?

 

Defintivno u Giants-u, za sad. Tim je bio kao porodica koja radi ono što voli. Kada je postojao neki problem, brzo se rešavao i standardi su bili dosta dobri. U prethodnim timovima je bilo situacija kada igrači nisu imali iste ciljeve, novčano nismo bili zadovoljni i slično.

 

Izvor: LVPes

 

Kako komentarišeš domaću LoL scenu? Da li na našim prostorima postoji još igrača LEC kalibra?

 

Domaća scena, od kada sam ja bio njen deo i sada, je dosta drugačija. Ide ka pravom putu, ali dosta sporo. Esport se još uvek nije prepoznao koliko u ostalim zemljama. Što se tiče igrača, verujem da ima, samo je potrebno da ih neko usmeri na pravi put. 

 

Šta planiraš u nastavku karijere? Koji je tvoj ultimativni cilj, kada je esport u pitanju?

 

U Vitality-ju ostajem i naredne godine, posle toga sam slobodan. Nisam razmišljao šta ću posle Vitality-ja, ali se nadam da ću ostati u LEC-u. Prvobitni cilj je osvojiti LEC i otići na Worlds i naravno, pokazati se kao neko ko je individualno i timski spreman da dobije igrače svetskog nivoa. 

 

Šta poručuješ svojim navijačima i fanovima?

 

Zahvaljujem svim fanovima koji mi pružaju podršku, iako nisam aktivan na društvenim mrežama. Ukoliko neko ima pitanje, uvek sam tu da odgovorim u slobodno vreme. 

KOMENTARI
Mustafa Muhammed Azilnibenković II
18.8.2020 u 2:06
Cekaj Milica je musko???


s1mba
18.8.2020 u 14:04
Veoma interesantna priča stoji iza njegovog nicka "Milica" :D


napiši komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena. Zahtevana polja su obeležena zvezdicom.