Facebook Instagram Twitter Youtube Twitch
© 2019 Relog Media
sarenii: Counter Strike igram isključivo iz ljubavi
# IntervjuObjavljeno Broj komentara 7Autor: s1mba
sarenii: Counter Strike igram isključivo iz ljubavi

Poštovani čitaoci, rešili smo da otpočnemo serijal posvećen intervjuima sa domaćim i stranim profesionalnim igračima. Naš prvi gost bio je jedan od najboljih mladih CS:GO igrača sa ovih prostora Nemanja “sarenii” Šarenac, koji je sa nama podelio svoje početke karijere kao i planove za budućnost. 
 

Ćao Nemanja, pre svega bih želeo da ti se zahvalim što si pristao da uradimo ovaj intervju. Za početak ću ti postaviti jedno kliše pitanje, a to je da nam kažeš nešto o sebi, kako i kada si počeo da igraš Counter Strike i kada si napravio svoj prvi korak ka profesionalnoj sceni?

 

Pa prije svega cijeli svoj život sam proveo trenirajući tenis i baveći se sportom i posle teže povrede sam bio primoran da budem neki period kod kuće i tada sam zavolio gejming, tj. Counter Strike. Igricu sam počeo igrati sredinom 2015. godine a prvi ozbiljniji korak i prelazak u Akopalipsu je bio u novembru 2018. godine.

 

S obzirom na to da znamo da u Srbiji Counter Strike i esport generalno nije toliko prihvaćen kao u ostatku sveta, interesuje me kakvi su bili tvoji počeci sa prvom ekipom sa kojom si počeo da treniraš i da se takmičiš na turnirima? Da li se nekada desilo da ti fali motivacije s obzirom na to da u početku nisi bio plaćen za svoju igru?

 

Pa iskreno tada kao i sada sam igrao iz ljubavi i pare nisam gledao kao neku prepreku u svojoj karijeri. Counter Strike je kao neka vrsta droge i ko jednom osjeti čar competitive igre nikad neće prestati da se bori i gura dalje, pa tako i ja. Naravno da ima oscilacija što se tiče motivacije ali najčešće su razlog tome lošiji rezultati, neki loš period ili atmosfera.

 

izvor: CSAdria.org

 

Većina domaće publike te zna, i definitivno si ostao najupamćeniji po svojoj igri u ekipi BLUEJAYS koja je kasnije ribrendirana u Juggernauts, pa me interesuje tvoje iskustvo u ekipi i da li si bio zadovoljan uslovima koje vam je organizacija pružala?

 

Jeste, to je bio neki period našeg uspona u internacionalnoj Counter Strike sceni. Najiskrenije, za to vrijeme organizacija nam je pružila i više nego što smo očekivali i može se reći da sam zadovoljan sa svime sto su nam pružili uprkos tome da nismo imali možda najbolju međusobnu komunikaciju.

 

Nakon završetka tvoje epizode sa Juggernauts-ima igrao si za špansku organizaciju Tenerife Titans sa internacionalnim sastavom. Kakvo je bilo tvoje iskustvo igrati sa stranim igračima nakon što si početak svoje karijere proveo na domaćem terenu?

 

Iskreno, u početku mi je djelovalo dosta bolje nego što je to zaista bilo što se tiče igračkog dijela. Ali sa druge strane sam jako zadovoljan odnosom i uslovima u organizaciji, kako se ophode prema igračima i koliko pružaju i udovoljavaju da igrač bude fokusiran samo na igru i ništa više.

 

Tvoji bivši saigrači trenutno igraju pod organizacijom lvlUP i sasvim je bilo logično što su tebe pozvali da im popuniš 5. mesto na Nine To Five turniru, sa kojeg ste danas nažalost ispali. Želeo bih da iskoristim ovu priliku da vam čestitam na dobroj igri koju ste pokazali, kao i da te pitam kako ti se dopao turnir i njegova organizacija?

 

Hvala na čestitkama, nismo najzadovoljniji sa krajnjim ishodom što se tiče rezultata, ali mislim da su svi mečevi mogli da idu u našu korist, jednostavno nismo imali sreće u ključnim momentima. Sigurno jedan od najboljih turnira na kojima sam igrao što se organizacije tiče, što sam i na tviteru naglasio, drago mi je da vidim kako se esport podiže u Srbiji i stvarno svaka čast Relog Mediji na svemu što rade za ovu scenu.

 

Da li ti se možda nakon Nine To Five-a opet rodila želja da zaigraš sa svojim bivšim saigračima i da li je nekada postojala opcija da se vratiš u svoju staru ekipu?

 

Pa dobro, sigurno da je bilo zanimljivo igrati ove mečeve sa starim saigračima i sa mojim jako dobrim drugarima ali sam već imao neke planove od ranije tako da nisam razmišljao u tom pogledu. Želim im svu srecu u nastavku sezone i karijere, nadam se da ćemo se sresti na nekim većim turnirima.

 

izvor: A1 Adria

 

Za sam kraj ovog intervjua bih voleo da mi kažeš nešto više o tvojoj novoj ekipi? To su već poznati igrači protiv kojih si ti igrao više puta. Da li ćete imati organizaciju pod kojom ćete igrati? Kakva su tvoja očekivanja od saigrača i kakve će pozicije biti u ekipi?

 

Što se tiče nove ekipe pozitivno sam iznenađen sa svakim pojedincem, mislim da imamo dobar mentalitet i dosta iskustva i da smo ''on same page'' što se kaže žargonski. Ne mogu još da odajem nikakve informacije što se tiče oraganizacije ali mogu da kažem da će novosti biti uskoro, mozda čak i u narednih par dana. Za razliku od prethodnih ekipa u kojim sam igrao rolu entry fraggera, sada igram lurkera što je skroz drugačije, ali mislim da mi odgovara ta rola i da sam se za sad dobro snašao, ali vrijeme će pokazati.

 

Hvala ti puno što si izdvojio vreme i porazgovarao sa nama, želimo ti svu sreću u nastavku karijere!

 

Hvala vama što ste me pozvali da odradimo intervju i ja vama želim svu sreću i puno uspjeha u nastavku. Da se družimo na turnirima i gledamo major u Beogradu uskoro. Srdačan pozdrav!

 

U komentarima ispod vesti nam pišite koga biste sledećeg želeli da vidite u našem serijalu posvećen intervjuima!

KOMENTARI
NikolaD
30.7.2020 u 21:31
Moze li intervju sa madenom?


s1mba
30.7.2020 u 22:04
Potrudićemo se da dovedemo i njega!


Andrija
30.7.2020 u 22:31
Zelimo intervju sa c0llinsom


s1mba
31.7.2020 u 1:36
Daćemo sve od sebe!


LeO
31.7.2020 u 17:54
Dovedite c0llins-a
ili aVN-a.


s1mba
31.7.2020 u 19:25
Radimo na tome :D


Lil T0x
31.7.2020 u 20:47
Intervju sa Spelanom?


napiši komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena. Zahtevana polja su obeležena zvezdicom.