Relog Media
Relog Media
Podeli:

FaZe savladao Team Spirit u derbiju četvrtfinala Majora

FaZe Clan se osvetio Spiritu za ubedljiv poraz u finalu IEM Katowice 2024 i odličnom igrom izborio 2-1 pobedu za plasman u polufinale PGL Copenhagen Majora.

Glavni kandidat za titulu prvog CS2 Majora se oprostio od takmičenja već u četvrtfinalu. Za razliku od IEM Katowice, ovoga puta Spirit nije mogao da se nosi sa pritiskom, a nije pomoglo ni to što ih je FaZe nadmudrio u pik i ban fazi, ubedivši ih da ostave Vertigo, mapa koju FaZe do večeras nije igrao u 2024. godini na takmičarskim mečevima, i mapa na kojoj se Spirit ne snalazi najbolje, a upravo je ova mapa odlučila pobednika duela.

Na startu meča gledali smo Spiritov pik Mirage, na kom je FaZe odlično odigrao odbranu i poveo 8-4 na poluvremenu. Team Spirit nije pokazao previše od one prepoznatljive igre koja ih je krasila u prethodnom periodu, a FaZe je nastavio da bude konkretniji i u nastavku, uz posebno raspoloženog kapitena ekipe Finna "karrigan" Andersena koji je uz Davida "frozen" Černanskog prednjačio po fragovima, sa ukupno 20 na Mirage.

Nuke je doneo mnogo više uzbuđenja, uz dva produžetka koliko je trebalo Spiritu da izjednači. Team Spirit je poveo 8-4 igrajući CT stranu, ali je FaZe uzvratio istom merom i dobrom odbranom uspeo da izbori produžetke. U njima je Spirit poveo uzevši sve tri T runde u prvom produžetku, i taman kada se činilo da je pred nama kraj mape, FaZe uzvraća istom merom i uvodi nas u druge produžetke.

U njima je Team Spirit konačno uspeo da prelomi mapu i 19-16 rezultatom poravna konačan skor. 

Navijači su se pitali šta je FaZe spremio na Vertigu, mapi koju inače redovno banuju i nikada ne igraju, a da su znali šta rade pokazali su neverovatnom 7-0 serijom na startu mape. Spirit je uspeo da smanji zaostatak na 7-4, a u poslednjoj rundi Myroslav "zont1x" Plakhotia pravi kardinalnu grešku u 1 na 1 situaciji i dozvoljava da istekne vreme pre nego što je postavio bombu, zbog čega smo ponovo videli 8-4 poluvreme.

FaZe je dobio i drugu pištolj rundu na odlučujućoj mapi i nastavio da uvećava prednost došavši do 11-4 pre nego što je Spirit konačno uzvratio, ali već rundu kasnije FaZe dolazi do 12-5 i sedam meč poena. Ni sedam meč poena nije bilo dovoljno da se mapa završi u regularnom delu, Spirit je uspeo da napravi 7-0 seriju u krucijalnom momentu i obezbedi produžetke u kojima su poveli 13-12 pre nego što je FaZe napravio seriju od četiri runde i stigao do novog meč poena.

Spirit je uspeo da spasi jedan, ali FaZe konačno uspeva da dođe do pobednosne runde pri rezultatu 15-13 i sa osvojenom 16. rundom stavi tačku na zaista spektakularan meč koji je nadmašio sva očekivanja.

FaZe Clan će za mesto u finalu igrati protiv Vitality.

Tagovi
CS2
PGL Copenhagen Major
FaZe Clan
Team Spirit

Kontaktirajte nas

Sviđa Vam se sve što vidite, ali morate to i da demonstrirate svom timu? Kontaktirajte nas kako bi Vam prosledili PDF prezentaciju koju možete da podelite sa Vašim kolegama.
Hotel Jugoslavija,
Bulevar Nikole Tesle 3,
Beograd, Srbija
Relog MediaRelog Media Nazad na vrh